Special Sponsor



Ahad, 14 Disember 2008

Proton Stretch Your Miles 2008

Proton Stretch Your Miles (SYM) telah diadakan pada 14 Dec 2008 untuk mengajak pemilik2 Proton Saga untuk bertanding pemilik manakah yang pandai mengawal kaki kanan mereka memijak padle minyak pada kadar yang sikit. Kereta yang masuk bertanding dikehendaki menjalani inspection dan meninggalkan sehari di COE Proton Shah Alam (dekat kesas highway).

Peserta juga diberi ceramah bagaimana untuk mencapai tahap economic fuel comsumption pada hari sabtu di COE.

Hasil keputusan

Kereta paling jimat transmisi Auto lebih kurang 33KM/Liter, manakala kereta en. pijoi (aku jadi co-pilot dia) dapat tempat ke-3 untuk kategori manual 29.28 KM/Liter.


Gambar-gambar menarik yang aku snap guna henfon aku



Antara bahagian yang telah di 'seal' untuk mengelakkan penipuan. Bahagian lain bonet depan, bawah seat, tank.


Pilot : en. pijoi
Co-pilot : aku



En Apis 'Jom Ronda semi bucket seat' Ops... terlebih sudah... :D


kereta-kereta yang dikuarantin


Last briefing sebelum memulakan perjalanan


Nak jimat punya pasal, tolak kereta sampai garisan permulaan


Ni la kereta paling jimat sekali, pergi dari COE ke gopeng baru RM8.46 je... mak oit saing2 jimat dengan ngv aku je...


Tayangan slideshow gambar sepanjang perjalanan... sambil2 tu makan jugak



Muka-muka pemenang... dapat gak cek duit..

5 ulasan:

komander berkata...

Nk join!! nk Join!! hohoho.. agak2 kete aku xleh masuk ke SYM?

nazri berkata...

komander ko kt syiria cam ne nk join ek... nnt kalau ada treasure hunt leh join ek

emy berkata...

eeeeyyyyyyyyyyyyyy
gamba yg mkn sate tuh x letak pown ehhhhh

nazri berkata...

nk simpan dalam hp je... huhu

noble berkata...

wau! jimat betol! berapa speed dari COE ke gopeng tu?