Special Sponsor



Jumaat, 20 November 2009

Off topic: Persona Enhancement spyshot

spyshot persona baru (facelift) sebelum persona R (replacement kot bukan Racing.. :D).
Gambar oleh chor, aku ambek kat blog campromania



lampu belakang baru kot, kalau tak knp nk tape.. hehe macam ada bijik2 LED je tu.. smart. Sport rim pun lawa 15 inci 9 batang.


meter cluster cun, notice side mirror tu ada LED turn signal? cunnnn


skirting, ekzos, spoiler rendah..

sedikit info dari user theking : persona enhancement ni menggunakan ECU 32bit, ada rain & light sensor, signal mirror dengan LED indicator, LED rear light & ada la ciri2 tambahan lain lagi..

sos cili : http://funtastickodesign.wordpress.com/2009/11/20/terkini-spyshots-persona-enhancement-dari-bro-chor/

4 ulasan:

Lazyf... berkata...

siyesli mmg cun gilozzz...
patutla ritu mse g usha2 Exora Baseline sales rep. tuh kater Waja/Gen-2 CPS da distopkan production (wallahualam)...
bole jd Persona nih pkai enjin CPS...who knoes!!!

Al Quds Travel berkata...

Al Quds Travel Welcome You :-

"AL QUDS TRAVEL FAIR 09"
Date : 10,11,12 December 2009
Time : 10.30 am - 10.00 pm
Venue : Ruang Legar KB Mall K.Bharu
Organizer : Al Quds Travel Sdn Bhd
Official Radio : THR Gegar FM
Tel No : 609-747 9999

Diskaun hebat untuk semua
pakej pelancongan!!!

nazri berkata...

bagus gak ada perubahan dan peningkatan :D

funtastickodesign berkata...

info tambahan utk persona fl ni :

Info dari kwn bgtau la, semenjak Proton ada ECU engine sendiri buatan VDO bermula dgn generasi pertama EMS400(Wira dan Satria) kemudian generasi ke2 EMS700(Campro engine) mmg susah nak program ECU ni. Tak mcm ECU buatan Mitsubishi dulu. Salah satu sebabnya payah nak program ada security password lebih kurang mcm tu la kat EMS400 dan EMS700 ni dan lagi satu nak jaga alam semulajadi dari pencemaran asap engine sbb tu la Proton calibrate engine menggunakan EMS400 dan EMS700 ni plg kurang sama std dgn euro2 emission std di eropah sana. Apapun Proton tengah menguji ECU engine generasi ke3 namanya EasyU buatan VDO jgk, selalunya benda baru ni lebih baik dari yg lama, physical saiz EasyU ni pun separuh aje dari saiz EMS400 dan EMS700. EasyU ni 32bits dan Persona Enhancement yg akan dilancarkan awal thn 2010 keta pertama Proton menggunakan EasyU ni. EasyU ni byk features yg lebih baik dari EMS400 dan EMS700. Projek Proton Phoenix pun akan menggunakan EAsyU ni utk Campro IAFM+ dan Campro Turbo. Gen2 1.3 AT aku guna EMS700 tp calibration data ada lain sket dr std. Exora Gaia Blue AT HL aku plak masih guna EMS700 dgn calibration data std mcm korang punya.