Special Sponsor



Ahad, 17 Ogos 2008

Addons : Part 6

4 Point reverse sensor with display and buzzer


Hari ini en. thevening85 telah bermurah hati meluangkan sedikit tenaga, masa dan keringat untuk memasang 4 point reserve sensor. Pemasangan agak lama juga kira-kira 2 jam sebab stended proton guna 2 point je, so template tak buat lagi. Kira kereta aku ni jadi fist 'victim' la. Brand aku pakai selalu digunakan kat kereta mazda.

Ini dia kit reverse sensor yang nak dipasang tu. Masih dalam kotak tu




Proses mengemaskan wire dari display LED



Keretaku terpaksa ditebuk 4 lubang. Nangis wooo tengok kereta dinodai oleh drill thevening... sadis woo...



En. tanpa kepala... proses mengemaskan sensor pada bumper



Akhirnya sudah siap.... masa untuk testing



Siap dah pemasangan... lepas ni rajin la buat reverse parking


Terima kasih; Thanks; kepada en. Thevening dari forum prosboc....

6 ulasan:

mr_putat berkata...

menarik aku tgk reverse sensor yang kau pasang tu.. berapa kos? kalau sini(sg besar-sblh kfc) yg 2 sensor tu dlm 120 siap pasang. aku tanya2 signal tanam kat side mirror tu takde la kat sg besar. kedai ong sbrg parit tu kata kalau nak kena oder, harga dalam rm 300 ke 350. mahai siut.. ke mmg mcm tu harga nye.. kene kumpul duit le aku...

kurin berkata...

blh tahan jg reverse sensor tu...sampai rm200 tak siap pasang bende tu?
BLM ko pakai ni B-Line lah sbb takde reverse sensor.

nazri berkata...

mr_putat... rm300-350 kira murah juga la tue... lagi tempahan kan. electronic or biasa je, boleh auto lipat x??
berminat juga aku nih...

kurin
4 point reverse sensor tu special price junior senior je.... kat luar tak dapat harga camtu... lagi pun reverse sensor tu untuk kereta mazda punya... mazda mana pg la carik sendiri... hehe

arefiz berkata...

pasni wat power window plak bro.. =)

Tanpa Nama berkata...

em..nak tnya leh?harap awak leh tolong.saya confused.saya abru angkat blm baru.full spec tapi takde sensor n takde auto lock.mmg takde ea blm auto lock n sensor..confused la..mcm takde beza je full spec ngn tak.yg ada cuma airbag je ea?

ruhairi berkata...

bro mr thevening ni nama dia mohd radzi ker???