Special Sponsor



Selasa, 28 Oktober 2008

Sagaku masuk NGV

Semalam aku telah menghantar kereta kesayangan aku ke bengkel ngv installer dekat rumah aku untuk mentransformkan diri dari minum petrol kepada minum petrol dan isap gas asli (natural gas). kit ngv ni ada 2 jenis, mixer dan sequential. Untuk kereta saga blm ni aku pakai mixer for injection dan tank adalah jenis type-2 (composite) 55liter. Mula-mula nak masuk 65liter tp installer guy tak berapa pandai nak adjust kaki tank tue.


nozel gas letak kat depan


wiring-wiring yang dipasang


cam ni la rupe bentuk tangkinye


lepas da siap pasang, barang semua masuk kat dalam


suiz penukar petrol-ngv

full tank dekat rm8. milage leh dapat lom kira lagi nnt aku update lagi

6 ulasan:

tapai berkata...

tong simpan mana? makan space tak?

rizal berkata...

bro.. rizal ni, berapa kos kau pasang ngv bro?

nazri berkata...

Tapai:
tong kat belakang boot la... 55 liter x besar mana pun. kotak subwoofer aku muat lagi

Rizal:
ko nak pasang ke? contek aku la... stesen petronas ngv tak banyak sangat lagi.

Heaven's Cloud berkata...

Nekad masuk ngv o.o

Power takde hilang ke?

nazri berkata...

nekad gak la =_=

Tanpa Nama berkata...

berapa kos kesuluruhan nak pasang ngv ni ? warranty void tak ?