Special Sponsor



Ahad, 18 Januari 2009

DIY : Side mirror cover with LED

Fuh letih seharian aku mengerjakan cover sidemirror LED yang baru aku beli kat seksyen 23, sebelah kedai letrik Seng Heng. Tapi memang berbaloi sebab hasil tangan aku sendiri



Tanggalkan LED dari cover side mirror dan gosok cover tu dengan kertas pasir yang gred licin.



Try muatkan (testing2 la) pada side mirror asal... boleh bajet awal.



Cat color flat black.... tak kilat sebab nak bagi nampak ori....



Toolbox aku... :D



Cat sikit-sikit jangan terlalu tebal sangat.



Tanggal skru dulu sebelum lekat cover. Lepas tu buat wiring ikut signal asal.



Dah siap pasang sebelah driver. Lekat pakai double tape (3M) kat blkg supaya kuat.



Pandangan dari belakang... (dah maghrib oit... punya la payah aku nk pasang)



Dua-dua side dah siap pasang.. Testing time... hu hu...

Summary :
Kos Side mirror - RM120
Cat, double tape, kertas pasir - RM17
Duration - 4pm ~ 7.10pm (3 Jam lebih woooo)
Kepuasan - 8/10

Neway hari ni tengok jom ronda tak?? Remando (bukan nama asal) artis pada minggu ini telah mengalahkan aizat dari segi penjimatan minyak walaupun dia dah buat piping, rim 17, spring, absorber dan spoiler....

12 ulasan:

Blow Water Guy 吹水佬 berkata...

its cool!!!

aBoi berkata...

jeles giler...huhu

nazri berkata...

pasang la

rizal berkata...

salam bro.. best pasang tu nanti aku nak kena la jugak pasang..

sori out of topic, aku nk tnya pasal prosboc club. kena register baru ke kat laman web tu? aku masuk pakai user name lama tak leh aa.. lepas tu nak register baru dia mintak id plak. id pendaftaran. kat mana nak dpt bnda tu ?

satu lg.. lawa baju mana nak dpt? berapa RM nya ?

Sarjan Tulang berkata...

salam,

bro, lu pnya sbb tak kaler lagi ekkk??mana nk dapat kaler mountain blue??huhu..

pastu, wiring tu camne??nk cucuk kt mana??

sarjantulang

nazri berkata...

Rizal : yeap bro forum baru kene register baru.


Sarjantulang : pasang better upah kt kedai lg senang rm180 siap pasang dan cat. Wiring ikut existing lampu signal yg ada skrg ni

aBoi berkata...

mmg ingat nak pasang tp lum de bajet..huhu...n lg satu, x tau cane nak wat sumer tu..=(

rizal berkata...

salam, ptg smlm aku gi tnya kat kedai aksesori kat sg besar ni. xde lg benda alah tu. tokei kedai sbrg parit tu kata kalau ada no tlepon salesmen ke, syarikat tmpat buat bnda tu ke.. buleh aa dia tolong tlepon and orderkan.. ade ke no tlepon nye? kat kotak ke? kalau ada bg kat aku..

nazri berkata...

Rizal contek aku 0192534687 nnt aku bawakkan kt ko balik kg ni... tp cat dgn pemasangan buat sendiri la ek forum id nk register baru ke?

rizal berkata...

nak register la.. dia mintak id tu. aku tak tau id aku berapa..
tak pe la nanti aku sms kau. aku ade je nombor

thanks

alan berkata...

hi bro, ada side mirror cover for corolla seg ker?

Tanpa Nama berkata...

ini pakai spray boleh tahan bawah matahari panas ke?

saya pernah spray kat spoiler ku sampai 4-5 lapis, tapi tak tahan setengah tahun dah gopek cat itu.