Special Sponsor



Ahad, 16 Mei 2010

Offtopic : Exora akak aku

Update mlm tadi : pasang stiker kt DSS stiker >> DSSticker














Perkenalkan ni la exora akak aku. Solid white H-line yang cun melecun.. Dapat je kereta trus abg ipar aku sarung skirting exora (wish). Tapi agak rugi juga la sebab dengar exora facelift nak keluar dalam masa terdekat ni. Tapi time akak aku angkat exora ni H-line model ada diskaun rm1000, so takde la rasa rugi malah berbaloi-baloi.. Tak sabar nak tengok facelift exora nanti.. :)





Balik kampung sabtu tadi otw ke sungai besar dia singgah kat klang carik rim sukan, tup tup je dh sarung rim 18 advanti.. Pakai tayar 225/45/r18... Pergh.. kalau saga blm fender besar kan bagus boleh taruk rim besar



rim original rim 15 inci 5 lubang.. maju gak pakai 5 lubang, kebanyakan kereta jepun pun 5 lubang so takde masalah nk carik rim sukan sgt..



rim advanti 18... owner asal dh upgrade kereta lg besar.. huhu kira 2nd hand lagi la ni.. tp 2nd hand pun 3 minggu jer...


spacer letak kt bahagian rim blkg sbb tayar hampir sangkut. Tayar depan pakai original je, tak masuk center cone atau spacer.. just nice.. u-turn pun tak sangkut jgk.



Layan gambar ...








Komen dialu2kan..
abg ipar aku cakap minyak sikit kuat, arround 7.++ kalau pakai autocruise (set kat 80kmph).. Dari segi berat rim plk tak terasa sbb rim ni dh memang ringan dari rim18 yang lain.

5 ulasan:

Lazyf berkata...

Exora putih mmg cun. Lg cun kalo pearl white...hehehe. Btul ker Exora Facelift nk kuar???Cepatnyer!!!BLM Facelift biler plak?

nazri berkata...

soon.. tapi soon dia tak dpt plk exact date (Q3 ke Q4 ke.. tak sure..)

funtastickodesign berkata...

cun rim tu bro..handling ada ganggu ke x?

The Answer berkata...

lawa2...tapi mmg azab ah kereta warne putih neh..dlu ade kt rumah..nak menjaga mmg azab. handling mesti ade rase lain..tayar nipis. ok ke mpv pakai rim2 cmtuh..bleh ke tahan?

nazri berkata...

mmg azab pun.. sblm tukar sport rim baru je basuh kt carwash.. tu pn blk tu hujan lg.. mmg sentiasa basuh la..

tayar tak nipis.. sbb kalau rim 18 pakai tayar 45 series kira ok la.. nk lg cun 50 series.. pergh