Special Sponsor



Khamis, 21 Julai 2011

PANASSSSS : keluarga saga baru, saga FLX



Panas, hangat.. haha.. spyshot terbaru saga flx yang khabarnya dilancarkan tidak lama lagi. Gambar dari blog funstactickodesign, bro campromania, prolever pinjam ye.. untuk lebih berita lawati blog beliau disini


standard tp warna gold ni pun nampak sangat cantek


reflection tinggi sangat mcm factory tint pnye cermin je..

Saga FLX ni dengar khabar didatangkan dengan kekotak gear CVT 6 kelajuan beserta enjin campro iafm, dilengkapi dengan system brek ABS.. yeeee ABS EBD sound delicious juge. Juga terdapat pilihan warna baru, gold macam gambar di atas.


update : gambar dari fb prosboc...



console gear, kelihatan seperti ada butang function apa tu? tekaan aku mungkin nk bagi feel dia gear change mcm auto biasa ataupun sport mode, eco mode??



meter ada sedikit perubahan design, yg display tu ada orang cakap S bukan 5 sbb cvtnye 6 speed. Dalam masa yang lain pula rpm idling rendah sekitar 600rpm kalau kete aku idling dalam 900rpm mungkin dah tune lebih kot engine ni.


gambar meter terbaru, cilok dari blog arena kereta. Sebelah kanan dekat meter kelajuan tu ada logo esp on/off.. tp mengikut diorang maybe future function, sekarang takde lagi.


ruang enjin, sama mcm saga blm/fl cuma ada bnyk komponen baru kat situ camni la best.

3 ulasan:

hanys berkata...

phewww. banyaknya saga baru dah kuar.. nampak gaya saga kita ni kena letak kat muziam, berharga ni.. utk tatapan amsa hadapan..

nazri berkata...

mmg pun.. hehe
saga 2008 sgt2 berharga.. huhu

helmi ibrahim berkata...

memang ade EBD tu. nampak tak box yang ade 4 outlet sebelah power steering fluid tank tu? tu laaa EBD punya parts.