Special Sponsor



Jumaat, 28 November 2008

Addons : Part 7

Disebabkan tank ngv aku kt belakang seberat 50KG beserta woofer box dan barang2 lain di bonet belakang maka ketinggian belakang kereta aku lebih rendah berbanding depan. Kebetulan pula en. Apis telah menukar pelapik getah oem dengan pelapik getah kereta perdana. Ketinggian pelapik getah p.perdana agak jauh berbeza sebab lagi tebal dan bergerigi keluar berbanding oem saga blm yang gerigi masuk dalam (female).



Bahagian bawah di jack dahulu sebelum spring dan absorber boleh dibuka




Ni kereta pemilik en. kamarul... lawa stiker... hehe



Ni pelapik oem saga blm



Ni pula pelapik getah p.perdana... notis x lagi tebal?


Now bunyik kengkadang "ngek... ngek" semasa berhenti dan menarik handbrake sudah hilang... video dibawah menunjukkan real test bahagian kereta ditolak tetapi tiada bunyi keluar...





Feedback please... :D

4 ulasan:

komander berkata...

No wonder la kete aku ade bunyik gek3 bile aku keluar/masuk kete.. hoho.. berape Rm ko buat tu Naz?

rizal (mr_putat) berkata...

bro.. aku ni. kau pasang bnda tu ssb berat tong ngv or sbb nak bg ilang bunyi ngek2 tu? kalau kete aku yg tak ber ngv ni tak pe ke pasang ? beli kat kedai sparepart kan ?

komander berkata...

Alah putat, kalau ko pasang pon xjd hal kalau bontot kete x berat dgn spoiler lancer/amplifier/tong gas ngv tu.. hehehe..

nazri berkata...

komander:beli kedai sparepart dapat murah... apis beli rm18 sepasang... upah labor plk rm20....

Rizal: aku pasang sbb blkg rendah sgt dan bunyik nyet nyet time aku sentak handbrake... dah settle issue