Special Sponsor



Sabtu, 15 Ogos 2009

Saga S.E & Blueberry tea color



Update terkini... website proton edar dah memaparkan iklan saga s.e (special edition) beserta update color terkini pada line up saga iaitu warna blueberry tea (macam persona h-line pnye warna). Dulu2 ada warna solid red maybe warna blueberry tea ni menggantikan solid red dan warna brilliant red telah digunakan pada saga s.e.




antara perubahan pada model s.e.



Full detail pada setiap line up.. klik untuk membesarkan...

Warna baru : blueberry tea
color code : A0143 - BLUEBERRY TEA MET.







13 ulasan:

mie berkata...

aku book yg brilliant red ingat xde cat itam atas bumbung..skali ade. ceh..

bro, nak tanye...saga se ni xde exzos tip ke? ke tersorok dlm diffuser?

SA aku cite, distribution start bulan 9...hurm, cane agaknye kalu giliran aku dpt lepas raya? menangis x berlagu la jawabnye..

nazri berkata...

tak sure la bro.. aku sendiri lom penah tengok saga s.e. ni...

rasanya ekzos tip kne buat sendiri kot sbb skirting belakang tu takde berlubang.. huhu

Lazyf... berkata...

I saw one last nite at Proton's showroom at Giant Taman Permata. Color solid white...nice...cuma rim jer kurang umphhh!!!

nazri berkata...

betul2 tu lazyf...
rim saga s.e mmg kurang umph.... design tak lawa kan.......

Lazyf... berkata...

haa...yg blueberry tea nih pnah jumpe last week kt Putrajaya...no plat WSU XXXX, M-Line Auto. igtkan owner tuh cat blik tp biler tgk kt plat no rase mcm kaler bru. then biler tgk kt sini makenyer sah la mmg kaler bru utk BLM n kaler nih mmg masyuk ngan BLM...

nazri berkata...

tp sayangnya warna biru, hijau dan solid red dah tak kuar lagi...

new color pulak brilliant red metalic dgn blueberry tea ni menggantikan warna2 tu...

Lazyf... berkata...

rase mcm nk trade in myvi sy tuh ngan BLM nih...huhuhu...sbbnyer :

1. myvi da abis byr

2. bkenan ngan BLM tp yg 1.6

3. memerlukan bonet yg besar sbb nk sumbat stok brg biz sy...

nih tgh consider antara BLM 1.6, persona @ vios J spec...

Cutester berkata...

Cantik juga warna Ribena Berry tu... oops, Blueberry tea... hehe.

To Lazyf:
Saga BLM ni memang cun tapi penjimatan minyak pada auto tak bagus sangat. Yang 1.6 tu elok tapi masih kurang sedikit accessories macam power window belakang, split folding seat. Vios J best jugak. Black interior. Tapi harga dah RM69K+.

Lazyf... berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
nazri berkata...

pendapat aku la.. vios J ok cuma aku selalu sangat nampak vios 'terbang'... 1.6 pnye stok dah nk abis so cepat2 la bro... hehe

Lazyf... berkata...

Mmg diakui Vios mudah "terbang" sbb according to my fren, he prefer drivin his dad Waja rather than his Vios G spec kalo nk travel jauh...

BLM 1.6 stok nk abis ek???Amik Persona la kalo camtu...hehehe

Pejuang Bangsa berkata...

saya sudah booking Saga SE baru minggu lepas ,colour putih .

delivery nya lewat jg la bulan 11 ni baru dapat. tp tengpk keta cantik juga ,interior dia upgrade ,seat dia leather seat , cuma sport rim ja tak umph...

mohd fauzi bin ismail @ fbi berkata...

salam semua...

aku dah pakai keta blm ni setahun,1.3 manual kalau tak bikin ape2 mmg sakit sikit nak pegi,tak best

so aku buang filter yg ada kat injin tu,tukar dengan extrator...baru pegi beb...kalau yang 1.6 tu mesti lagi power....kena tanya model teksi