Special Sponsor



Rabu, 17 Mac 2010

Tukar style meter panel part II


Dah lama x update, semalam (17 march) adalah ulangtahun kelahiran mak aku yang ke 61.. moga2 panjang umur mak, i love my family...

so back to topic.. tadi syah ada IM aku kat facebook pasal iklan kat lelong ni.. meter panel pakai style EL.. apa tu EL, EL ni bukannya 'emergency leave' ngeh2.. tp adalah electroluminescen... macam display lampu kat belakang ler.. wiki dulu >> sini.. hehe ...


ori..


LED putih..

pd entry lepas aku ada tunjukkan en. fazrul telah menukar LED meter saganya dari oren kepada putih.. mmg nampak smart...



ini pula adalah EL meter panel hasil carian en. syahruddin kt lelong.com.my...
at least EuroR EL meter panel ni memberikan fresh look dan kelainan pada meter anda.. kelihatan menarik juga...


ni rupe bile on lampu..

link EuroR EL aku ambek dari sini >> lelong.com.my

6 ulasan:

Lazyf... berkata...

meter nih akn sentiasa "ON" ker (mcm meter Myvi/Alza) walaupun x di"ON"kan lampunyer?

nazri berkata...

nope.. meter saga kne on lampu baru on.. just tukar mood lampu jer bro.. huhu

Tudung Ifa berkata...

bp harga tukar meter ni?
lg 1 nk tny..
ada x cara nk naikkan performance keta (increase pick up or top speed) tanpa perlu modified enjin (turbo dll)?
ak pengguna br saga SE n xpandai sgt bab2 keta ni..
minta pandangan ye..

piqin berkata...

berape nak tuka? mcm mne? huishh. mcm lawa derr~

SAMSUL NAZRI berkata...

saga ni takde trip meter ke?

ALFARSI ENTERPRISE berkata...

brape ni bro.. smart gak ni.. lg 1 lampu putih tu mane bole bt????