Special Sponsor



Jumaat, 30 April 2010

Tahniah proton saga!!

Tahniah kerana sehingga tarikh ini dah 3 bulan top chart.. tahun 2009 menyaksikan proton saga mendahului sales perodua viva.... Perodua D54T bila mau keluar dari kepompong..??





chart dari forum..

apa2 pun harap lepas ni terus ada model2 menarik, NVH improve, dan kualiti pada model2 proton.. syabas p1, p2 dan semua pemiliknya..

10 ulasan:

The Answer berkata...

kesian tgk model cm waja n gen 2. sampai sekrg x tau ape idea marketing p1 sampai letak kereta waja,persona ,gen2 dlm market yang sama.

Lazyf... berkata...

rasenyer lebih bbaloi sekiranya Persona dilengkapi dgn enjin CPS n Gen2 lebih molek di"rebranding"kan semula sbg Persona Aeroback... ;-)

***Perodua D54T tuh model maner satu ek?hehehe...

The Answer berkata...

ha setuju..patut Gen 2 tukar name persona aeroback...dan cps sepatutnye dijadikan standard pada semua enjin 1.6. bile standard semua lagi byk dibuat..kos lagi jimat. dari pecah2..cps n iafm..kan rugi. Waja tuh boleh2..retire kan jer.
since waja replacement yg kunun gune lancer tuh..tuh wat jadi perdana baru.

The Answer berkata...

***Perodua D54T tuh model maner satu ek?hehehe...

katenye Kenari replacement.

nazri berkata...

d54t tu myvi ler bro..
tu la patut marketing team boleh buat something...

Lazyf... berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Lazyf... berkata...

Owh...D54T is Myvi rupenyer...(motip owner Myvi (aku la tuh) tataw code name Myvi...hehehe)

The Answer berkata...

tapi kalau tgk gambar..D54T, daihatsu move..move utk kenari. myvi patutnye sirion or boon. dan sirion utk 2010 juga dh dilancarkn di jepun.

nazri berkata...

ada tak gmbar d54t tu? sbb info smpai kt telinga aku member aku kata myvi.. erm... tak pasti mana satu yg betul..

Lazyf... berkata...

Adakah D54T tuh All New Passo/Boon yg da launched kt Jepun itu? P2 pun da mentioned akan produce Myvi bersesaran 1500cc thn dpn kan?