Special Sponsor



Rabu, 13 Mei 2009

kereta abangku excident

Pagi tadi abang aku excident, moto langgar saga blm dia...

bende2 yang terlibat....












lampu headlamp pemandu pecah, bumper, bonnet, besi impact blkg bumper kne adjust balik, fender tepi kene ketuk semula...



est. cost yang dikeluarkan oleh bengkel....

lampu (ori) = rm190
bumper (ori) = rm210 [last time seingat aku dalam rm170 jer... maybe ni masuk segala klip2 dan besi pengikat bumper kot... pastu tokeh bengkel mesti nk untung gak kan... duit duit... aihhhh]
bonnet (ori) = rm380 [aku ingat leh ketuk balik tapi tokeh kata boleh, cuma next time excident lagi lembut la... erkk... tak berani la...]
cat bonnet, fender, bumper = rm500
upah ketuk dsb. = rm300

no plet depan = rm30 (dah ganti kat max auto bangi sec. 4 tambahan)


ikuti kisah panjang diforum >> http://forum.prosboc.com/viewtopic.php?f=35&t=775

11 ulasan:

Lazyf... berkata...

aduhhhhh...sygnyer!!!
tuh la kdg2 kita da sehabis baik jaga kete kita tp mende len lak "wat kaco" kt kete kita...xperlah tuh sume qada' n qadar dr Allah SWT...

Tanpa Nama berkata...

mak ai..mahal nye..kedai mane nih..
aku pn br gak xcident..tp salah aku la yg baik nye g langgar belakang kembara..bonet mmg abih kemik la..telopong kiri kanan depan kete aku..nasib baik x sampai radiator..tp aku wat murah je..(kira ok la kot)

bonet ori = 240(aku ketuk sbb leh ketuk)
ketuk : 300 ( boleh je dia ketuk pastu cat blk)
lampu blah penumpang x pecah tp patah(aku xtau ape name nye pengikat lampu tu)
n ketuk yg kt atas no plat tu..
aku ckp kt pomen tu aku xde duit..gaji dh abih..yg aku ade RM500 je..kalu lebih aku dh xle byr..pastu dia ckp ok 500 dia siap kn kete aku..aku wat kt jln reko, kajang.

xshiro berkata...

sedih2 ...

Benrauf berkata...

aku eksiden..radiator pun pecah. haha

RaQiB - SAC022 berkata...

pergh.. naz.. saper byr?? apsal ko ckp duit sndr melayang?? y not bdk moto tu byr sbb dier langgar kan???

Lazyf... berkata...

a'ah ek..tul gak!!patutnyer dak motor tuh la ptut byr sumer kos repair tuh...

nazri berkata...

bertuah la... motor tu dah la pendatang haram dari india, lesen, ic, roadtax moto pun x de... insuren la...

k0m4nd3r berkata...

Isk isk isk.. sian Naz.. ohoho.. kita serupa.. sang hitam aku pon da pecah dara.. dah la asik selsema je dia sekarnag nih..

nazri berkata...

kereta dah siap pagi sabtu 16 may tadi...
bonnet dgn bumper aku nk wat p custom... hahaha

KasutHitamku berkata...

kete sy kena 23 may ari tu..langgar bontot kembara..tp dah break emergency jauh lg..siot nye mat saleh..bawak kete xde lampu signal n lampu break..bonet kemek abis..besi tu lg..radiator pecah..ayah yg bawak masa eksiden..pastu sy bawak gak sampai air kering..hehe..sy ni perempuan lupe nama "benda2" yg akan terbakar lau radiator kering tu..xpasal je..skang kete dalam bengkel..

Tanpa Nama berkata...

huhu..betul kasuthitam..pompuan ni ssh sbb x tau sngt pasal kete..kalu g bengkel pn xde lelaki yg teman kene tipu la jawab nye.. tp kalu kete br guna insuran la..xde la teruk nk byr..cuma byr insuran je la tinggi..