Special Sponsor



Rabu, 27 Mei 2009

seharian kat bengkel



2-3 hari ni la aku sakit telinga disebabkan bunyik brake pad aku dah abis, kira bunyik besi la. So dah tak tahan lepas je lunch hari ni aku bawak g bengkel. Hari ni seharian aku melepak bengkel kat area umah aku. Semalam aku pergi proton part center glenmarie shah alam, beli spark plug, bellow box air filter dan beberapa barang lain.

kira hari ni aku tukar 3 barang la... dalam kul 6 lebih baru siap, tapi mmg puas hati rasa cam segar balik kereta aku ni.



ni airfilter nye kotak da pecah, pecah bukan aku buat tapi lepas je g ada bengkel tu(tak mau sebut maybe dia x perasan terpijak/langgar kotak aku kot...), tau2 je da pecah sikit.. effect gak performance kereta aku.. bila da tukar rasa cam power sikit... kalau pakai open pod lagi power kot.. hehe




kotak air filter baru.. beli kat proton part center. blh tahan gak harga dia tapi x mahal la.. layan jer la asalkan ori..



cover dgn kotak air filter lama dah cabut.



masuk spark plug baru size 1/16.




Brake pad baru, sementara tunggu bila aku dah masyukk... Projek best, nak tukar brake disc belakang.. Fyi member2 yang dah tukar blh pakai wira 1.6/1.8 , Toyota s.e or seg, honda accord lama. Nk kene g halfcut servey2 ni.. hehe



offtopik: x de kaitan pun... kereta abg ipar aku kat bengkel ni gak, tgh memonsterkan enjin supra ni.. depan volvo, belakang supra.. so nk kasi adjust kasi 2-2 ngam (dulu volvo ni pakai ngv + enjin supra ... pastu ngv kit dah bawak pindah kereta lain...)

5 ulasan:

k0m4nd3r berkata...

Bile nk tukar Open Port Nih? xsabar..xsabar.. :D

nazri berkata...

sabar3... hehe

Johny Kimlon's Photo Web berkata...

Bro..aku tanya ja kenapa blm ku ada bunyi tik..tik..tik..tik..kat injin, bru ja 2 bln...kat eon ckp nak set valve..tapi bila dah set sama ja bunyi bising..tik.tik.tik..tu...apa nasihat

k0m4nd3r berkata...

IAFM Problem lah tu.. hohohoho..

Johny Kimlon's Photo Web berkata...

IAFM???...Benda tu mahal ke...silap2 dah habis warranty kena beli lagi klu rosak...apa lah diorang kat eon tu ckp valve...ni skrg nak tunggu barang sampai baru hantar kat eon tukar....leceh lah..tpi tq atas nasihat...