Special Sponsor



Selasa, 7 Julai 2009

Proton Saga S.E.






Proton Saga S.E. 1.3 liter (special edition or sport edition.. huhu) launched today by Najib (Malaysia Prime Minister) together with Proton Exora Manual Transmission


  • Proton Saga SE Manual - RM43,000
  • Proton Saga SE Auto - RM45,500


  • It got 2 color to choose solid white and brilliant red with a black finish roof top
    New front, rear (with faux diffuser design) and side skirts.
    A new front grille with black finish.
    Leather seats, door trim and steering wheel
    Pearl white instrument cluster
    Dark chrome air-conditioning vents
    CD player with MP3 support

    Picture from paultan.org











    IMHO proton should offer better package for s.e version...
    projector headlamp, rear should put quad fake tips, sun roof, auto flip with led turn signal side mirror, auto cruise, bigger sport rim, better suspension setup.




    P/s: macamne nk jadi blog yg no satu kat malaysia ek?? komen please
    Weblog Popular 1Malaysia

    13 ulasan:

    Tanpa Nama berkata...

    beli jangan tak beli...

    Lazyf... berkata...

    emblem SE tuh cam x sesuwai jer...beso sgt!!!

    nazri berkata...

    haha lazyf.. tau takpe...
    nk highlite kan yang tu s.e kot

    miss juju berkata...

    juju bengang ney....proton kuar SE lak....
    harga pun tak jauh beza ngan M-line...eeeee

    xshiro berkata...

    tak bape nak masuk la color dia...rim 14 ke tu...aku rase budak2 mod saga diorang lagi cun dari ni...

    aKu NaKaL berkata...

    haha tau takpew.. apew pun m line biasa mod lg best.. heheh..

    cume aku geram tang Leather seats dia tu jew.. hehe tunggu aku nye sit lama rosak baru ku pasang Leather seats xP~

    xshiro berkata...

    leather seat dia mmg cun ar..mmg lether betul..tp alahai design exterior dier cam nak tak nak jer. apsal tak kuar design saga RED tu trus...

    Lazyf... berkata...

    rasenyer BLM B-Line is a good bargain sbb sng nk mod...huhuhu

    nazri berkata...

    b-line takde airbag... hehe

    ~zuera~ berkata...

    wah...nasib la 1.3...kalau 1.6 RM43K mau nya aku tensi sebab dah beli N-line 1.6...muahaha

    Lazyf... berkata...

    M-Line ader airbag tp xder ABS + EBD...hehehehe...tp aku suke B-Line nyer trimming sbb nmpk mcm "suci" jer...huhuhu

    Ms CHOTz berkata...

    alangkah bagusnye kalo aku tak amik BLM lg huhuhuhu.

    Tanpa Nama berkata...

    Proton ada jual ka bodykit SE tuh? Nk jugak pasang kat blm aku.hahaa..