Special Sponsor



Rabu, 23 September 2009

Beraya 2009

video

Perjalanan berhari raya ke rumah sanak saudara tidak lagi bosan setelah coverage celcom broadband dah meliputi kawasan kampung halaman aku.... wahaha tak dapat bayangkan dapat berinternet dalam kereta, berfacebook, yahoo messenger dgn kawan2 dan main game. Sambil on laptop, aku cucuk kat tempat rokok yang ada 12V. Nama alat ni DC to AC converter boleh la laptop sentiasa bercharge sepanjang perjalanan. converter aku beli pd bulan 6 2008 yang lepas blh menjana power sehingga 400 watt peak, 150 watt continous. Maknanya stakat nk on laptop takde masalah la, nk on printer time dalam kereta pun boleh. cuma kalau nk on peti ais je kene watt tinggi sbb compressor peti ais makan beribu watt kalau tengah on...





tak salah aku converter ni aku beli kat digitall mall (kedai all it) rm70+ je, ada gak sampai 3000 watt continuous power tapi harga ratus2 gak, yang watt tinggi kne direct sambung dgn bateri terminal...

5 ulasan:

eone berkata...

naz.. kalau psg benda ni.. efek kat kereta x? mcm klau tgh bw kete.. keje jadi berat ke.. setakat ni ko pakai ok ke? aku pun igt nak beli gak la..

nazri berkata...

takde efect sepanjang aku pakai... aku rasa kalau aircond kereta kick-in dgn pakai bende ni, aircond kereta lagi tarik kuat.

aku pakai bila terdesak nk charging bende or nk pakai bende... :)

eone berkata...

yeke? baru igt nak gune.. hehehe.. tp tu la.. aircon mmg sentap kuat bile psg.. xtau cane nak solve.. dah gune VS tp same je.. klau psg aircon.. punye la berat kete tu nak gerak.. Tq 4 the info.. nsib lum beli lagi.. tp mgkn nak gune gak la.. bile perlu nnt.. hehehe...

nazri berkata...

eone : bende ni mmg berguna.. aku pnye bateri hp x penah rosak sbb pakai original charger + dgn converter ni... ada gak model converter yang siap blh cucuk usb untuk chrging... harga lebih kurang je... cuma watt dia kurang..

cth peristiwa, ari tu time dak2 konvoi ke melaka, bateri walkie talkie abis.. nk wat camne dalam kereta... nasib baik aku bawak alat ni.. charge terus blh guna.

eone berkata...

owh.. kirenya ms kecemasan penting la... hehe.. boleh la beli.. kan..
tapi kat kedai mana ye yg senang nak jumpe?

semalam ada terserempak kereta naz kat highway bukit jelutung.. menghala ke shah alam.. kalau ada perasan la.. saga BLM putih.. hehe..