Special Sponsor



Ahad, 6 September 2009

wiring lampu spot light

Hoyeeahhh... jumaat lepas (4/9/2009) aku telah mempunyai kesempatan utk memasang lampu spot light yang bersize h4 (sebenarnya takde la spot light pun... mentol biasa jer, mula2 aku ingat nak pasang suiz stended foglamp proton tapi setelah penat mencari which kaki yang betul menggunakan multimeter analog yang dapatnya cuma la indicator hijau dan merah (on/off) dan grounding suiz saja, manakala kaki untuk supply dari lampu dan output ke lampu gagal dikesan menyebabkan aku terpaksa menggunakan suiz murah rugi rm21 beli suiz foglamp ori. Tapi takpe aku tgh tanya2 orang keje proton bab diagram foglamp suiz tu, kalau dah dapat nanti leh DIY wiring sendiri.



Last aku tukar speaker jvc depan aku bawak pergi belakang, depan masuk speaker mohawk crystal series 6.5" memang best bunyik speaker tu, ditambah pula dgn crossover mohawk dipadu dgn tweeter american sound aku. Sekarang ni final stage aku adalah mengupgrade amp 2 channel aku jadi 4 channel menjadikan total amp dlam kereta aku sekarang 2 channel x 2 menjadi 2 channel dan 4 channel.


gambar hiasan saja... aku ambek model cam ni tapi bukan componen.


Lepas buka puasa kat kedai Chong tu (sekadar air oren yang sempat dibeli, dan kuih karipap sardin), aku terus ke seksyen 7 shah alam berbuka puasa bersama-sama zon SAC. Lepas buka puasa lepak2 dengar mesyuarat lepas tu terus balik kampung.

3 ulasan:

Lazyf... berkata...

kete terlebih rayer dr tuannyer...hehehe

nazri berkata...

wakaka.. tuannya pun belum beli apa2 lagi tuk raya ni... :D

Ahmad berkata...

bro dah dapat diagram foglamp suiz yg bro pasang ari tu? kwn nak gak psg fog lamp nak tau gak diagram nyer...tolong mail kawan kalau bro dah dapat diagram nyer...primeautobots.dani@gmail.com

terima kasih kalau dapat membantu dan kongsi ilmu..