Special Sponsor



Khamis, 3 Mac 2011

Saya mahu itu bumper R3!!

Design bumper depan En kamarul xy (nama glemer dalam blog paultan) telah membuatkan hati aku tak tenteram melihat kereta beliau yang kacak sungguh. Di tambah pula dengan set rim sukan R3 memang superb.


bumper standard + bumper R3 satria neo yang di customkan/sambung. Yang best sebab grill semua part plastik bkn grill net biasa di tambah plak dengan front splitter.. perghh dengar cite dia kata kos custom ngan barang2 dalam 500 tak masuk cat.. Teringat pulak kat bumper lama aku dulu 1, 2.



cair beb... huhuuhu


perfect dari segala sudut..



kalau keluar bumper oem/abs/pu kt kedai mmg blh beli ni.


Rim original R3, boleh didapati kat kedai R3 atau cari kat kedai tayar bridgestone mcm en kamarul pnye ni .


Saga SE, skirt belakang dah modified sikit letak paip ekzos, just nice :)



Spoiler R3


Emblem Tuned By R3


10 ulasan:

cHoKe™ berkata...

rim die dh sagat kt tol aritu...

nazri berkata...

wahaha.. sama cam rim aku :p

MaiFuza Mustafar berkata...

boleh tau x bape perlu bayar utk wat bumper mcm tu..intersted nak make up keta mcm ni

Wanita Bertudung Hitam berkata...

yup sy pon berminat nak bumper tu..leh explen sket

takumi berkata...

aku nmpk kete nih kt rasta..time mU kene mnganjing ngn livpool.down gle an!! btw, kete die mmg trbaik. blkg standard tp ble aku tgk depan perh mantap. good job!

Si - kOsOng™ berkata...

berminat nk wt sagaku cm ni.. boleh bgtau bape hggit kos keseluruhan untuk bumper depan.. n alamat kedai kalo ada..

terbaekk dari saga..

pendekar laut berkata...

salam..

saya baru beli saga FL n berminat ngn rim R3 tu..smart gile...dah macam rim nissan GTR dah....kat mane nak carik rim R3 tu?berape harge sebijik?hehe

nazri berkata...

maifuza : owner tu cakap dalam 500 tak siap cat.. tunggu bumper ni kuar original la tak perlu custom.. kalau keluar mold baru dalam 100-200++ je..

WBH : nk explen apa ek.. huhu

takumi : aku rasa dia tgk epl gak kot.. huhu

si 0 : kat sunway.. tapi servey mana2 kedai pn blh buat sbb custom..

pendekar laut : kt R3 pnye kedai, COE kesas hi-way tu. takpun kedai tayar biasa pun ada gak jual.. cuma aku tgk beza 8 lubang dgn 4 lubang tu je

shahforex berkata...

nak tanyak sikit berapa kos keseluruhan untuk makeup saga ni

Pengalaman, membuat aku lebih kuat berkata...

brapa bajet semua??