Special Sponsor



Rabu, 9 Februari 2011

jadi standard balik bumper

ngeh2 tetiba plak rasa nk standard balik bumper depan, hari tu ada masa cuti sebelum cny aku sempat trade-in brg aku ngan bumper standard member aku dak club prosboc. Aku g cat kt kg aku sebab banyak bengkel cat kt area s.alam, damansara dah fully book kete nak cat bergaya sempena cny ni. Owner bengkel cat kt kg ni rupenye anak murid bapak aku masa dia sekolah rendah dulu, harga dia leh tahan dan kualiti pun ok juga.


bumper yang tinggal sejarah, dah letak kt rumah, nak letgo ke nak simpan ek.. huhu..


rompong depanku setelah bumper dicabut..


grill persona hurm.. :p


bumper yang aku trade-in dgn en radzi venin, hensem bumper nye ada janggut emas.. hehe. Boleh rujuk post sebelum ini wajah beliau disini..


wajah baru bumper standard + lampu DRL (daylight running light led)

kos kerugian : cat bumper, side mirror, touchup bumper blkg calar org langgar lari + side skirt crack akibat salah naik jack = rm300
grill persona elegen = rm25
cover foglamp = rm14
lampu drl = free sbb aku jual.. hehe
kerugian masa 3 hari sbb sblm cny hujan dari tgh hari ke petang so cat nk kering payah sikit..

4 ulasan:

xiey berkata...

bro... grill persona elegen 2 dapat kat mana...susah la nak carik...bgtaw ler tempatnya..tenkiu

nazri berkata...

grill persona tu beli kt proton part hicom glenmarie shah alam.. blkg politeknik shah alam tu

Unknown berkata...

selalunya range harga bepe?

nazri berkata...

grill persona elegen kurang dri 45 kot.. kalau persona lama yg chrome mahal sikit