Special Sponsor



Jumaat, 17 Mei 2013

Tukar tayar dan servis

Dah agak 3 tahun juga tayar yg aku pakai skrg ni. Harini kebetulan cuti jadi tukar satu set depan belakang goodyear nct5 (bajet ciput tak mampu nk angkat continental lagi..haih). Kat kedai tu kena racun dengan pekerja dia terpasang sekali spring sport brand konwa dari jepun tulisannya.

Oh lupa tukar bearing belakang kiri kanan sbb dah tak elok, lepas tu tukar minyak hitam castrol magnatec 10w-40. Huh rabak wallet.. pst : cepat2 tukar sebelum cukai GST implement.. hiks

6 ulasan:

All Out Fighter berkata...

slm bro..nk tya ckit. awak punya pakai spring apa?ada lapik apa2 x?

nazri berkata...

All Out Fighter : saya pakai sport spring jenama konwa (koniwa). Memang rendah tapi sedap. Tak sagat sebab tayar 185/55/R15 kot. Belakang ada tukar lapik 2inci (original 1inci rasanya)

atul muslim berkata...

nk tye..bpe kos tukar bearing belakng tu?? same kan dgn saga fl?

atul muslim berkata...

nk tye sket..bpe kos awk tukr rear bearing tu??same jenis ngan kete saga fl jgk kan

nazri berkata...

@atul muslim : bearing rm110. tapi rasa overprice lak, sbb servey member2 buat brg rm60 je upah bukak kne pakai hidrolic press tak mahal sgt

chekmud berkata...

bearing nie byk kli sya kene..dpe blkang..slalu rosak...sblm nie tukar kat kdai tyar rm220 blkng saje...klau depan xingt brpa. tukar plak baru nie, bru jumpa kadai spare part ..bearing rm70 upah 30...